Ridgebows Jamoa of Great Gambo

© Fredrik Hansson

Född: 2004-08-07, Avliden: 2017-07-08,
Färg: röd vete,
HD: grad B, ED: ua (0),
MH: genomförd, skottmoment: 1,
Provdatum: 2006-04-29,
Beskrivare: Curt Carlsson,
Ort: Höganäs,
Ålder vid beskrivningen:
20 månader och 22 dagar,
Ägare: Jessica Persson, Malmö.


Meriter: Utställd med hp (hederspris).

Jamoa "Moa" är undan SE UCH Lövfällan's Quid Pro Quo och efter INT DK NORDUCH EST CH Baltic Winner -06 Mankoya's Great Gambo.

  © Fredrik Hansson

Vår "Monster-Moa" har med tiden förvandlats till ett tillgivet busfrö :o)

Moa är fortfarande en mycket envis ung dam som tydligt och högljutt låter oss förstå vad hon vill.

Det finns vissa saker som vi fortfarande inte är helt överens om, som till exempel var saker och ting har sin egentliga plats. I Moas värld gör sig innehållet i slaskhinken bäst utspritt på köksgolvet, ytterdörren gör sig bäst öppen, sängkläderna inklusive bäddmadrassen gör sig bäst i en stor hög och mat i allmänhet gör sig bäst i Moas mage!

Men eftersom naturen är smart så har Moa utrustats med ett otroligt sött ansikte, mörka "oskyldiga" ögon och en ständigt viftande svans som gör att hon kommer undan med det mesta. Moa är också en väldigt tillgiven flicka som älskar att pussas och ligga tätt intill, eller rättare sagt på, husse, matte eller med ridgebackkompisarna Tuva och Ruth. 

Som ni hör så är Moa med andra ord precis så som vi vill att hon ska vara! Hennes upptåg brukar sluta med ett gott skratt (nåja, matte har dock fortfarande lite svårt skratta åt tuschpennan i soffan) och vi är så otroligt glada över att få ha henne här hos oss.

Jessica och Fredrik

    © Fredrik Hansson

Jamoas diagram från mentalbeskrivningen