SE UCH NO UCH PL UCH BISS -06 (SE)

Rijstone Aussie Rules

Född: 2004-02-26,
Färg: vete,
HD: grad B, ED: ua (0), 
EOAD: Clear, Fri (N/N),
JME: Normal/Clear,
MH: genomförd, skottmoment: 2.
Provdatum: 2005-10-01,
Beskrivare: Juhani Lamminen, 
Ort: Basta,
Ålder vid beskrivning: 
19 månader och 5 dagar,
Ägare: Maria Kirkegaard, Sundbyberg.

Meriter:
Utställd med cert, cacib,
placeringar i bästa hane,
BIR, BIG-3. BISS-06 (SE)
Godkänd anlagsklass viltspår.


Hemsida: http://www.ridgerules.com/se


Navy kom till oss dagen efter midsommarhelgen 2004, med flyget från Melbourne, Australien. Jag har länge velat importera en RR från Australien då jag alltid gillat deras typ och temperament. Navy har uppfyllt de förhoppningarna med råge! Han är en ytterst trevlig och social hund, men skulle inte backa om någon i familjen blev attackerad.
 

Favorit positionen är på rygg i sängen, snarkandes. En sovställning som han ärvt av sin far & farfar och nedärvt till sina avkommor!

Modell större men med bra propotioner, bra rörelser och ett, i min smak, mycket rastypiskt huvud gör att Navy har placerat sig väl på många utställningar. Höjdpunkten hitills var BISS på vår nationella RR Special 2006 då han samtidigt blev Svensk och Norsk utställningschampion.

Spåra är något som vår goa kille älskar och är bra på, likväl viltspår som personspår. Sitta högt upp och spana ut över nejden med ett majestätiskt uttryck tillhör även de favorit sysselsättningarna. Ibland slår han dövörat till och vill pyssla klart med det han gör och i de lägena kan han vara typiskt ridgeback-envis.
 

Leka med "lillasyster" Nike är även de en rolig aktivitet och då går det undan, men med små valpar lägger han sig ned så att de kan få tugga lite på hans halsskinn & öronlappar.

Navy är vår stora, snälla & goa nallebjörn som man kan lite på i alla väder!


Maria och RobbanNavy är pappa till vår R-kull.

Navys diagram från mentalbeskrivningen