Om oss

Med oss menas Bitte och Sven Stjärnfeldt, Jessica Persson och det är vi som driver Ridgebow's Kennel med bopålarna nedslagna i Billeberga, 1,5 mil utanför Landskrona. Vi har lyckats utveckla ett normalt hundintresse lagom hobbybetonat till något som liknar absurt heltids hundvansinne, men å andra sidan kan väl ingen påstå att lagom är speciellt kul.


När vi köpte vår första RR, Lövfällan's Gucci 1994, var det den tredje hunden i vår familj och skulle väl bara bli en i raden av hundar som skulle förgylla vår tillvaro. Ganska snart förstod vi dock att denna varelse var något alldeles speciell som också blev upprinnelsen till ett brinnande hundintresse, engagemang i rasklubben och att vi startade Ridgebow's Kennel 1997. Våra ambitioner i kenneln är som de flesta andra uppfödare, att föda fram friska och sunda hundar med en mentalitet som ger den möjlighet att klara dom krav dagens och morgondagens samhälle ställer.


Vi vill dessutom göra Ridgebow till ett varumärke som står för hundens väl, där ett STORT hänsynstagande till hunden som individ råder. Detta vill vi nå genom att:


• utbilda och ständigt uppdatera oss på dom nya rön som framkommer.
• informera och "utbilda" valpköpare kontinuerligt tills hunden är vuxen.
• bara sälja valpar till personer som har dom förutsättningar och engagemang som krävs för att sköta, fostra och ta hand om hunden under hela dess liv.
• följa upp valparna se hur dom mår i det nya hemmet, och gå in och korrigera det som inte fungerar.
• se till så alla hundarna blir röntgade på höfter och armbågar, mentalbeskriva hela kullarna vid lämplig ålder.
• hjälpa och stötta valpköpare så länge dom behöver vår hjälp.


Hör av dig om du är intresserad av att köpa eller om du bara vill prata Rhodesian Ridgeback. Du går kanske i tankar om att senare skaffa dig en RR, vi hjälper dig gärna med råd och rasinformation. Och om du vill bekanta dig med rasen så kontakta oss för en träff.

Sven är utbildad hundinstruktör och hundproblemskonsult, utbildad hos HundUtbildningsgruppen genom Anders Hallgren. Sven har genomgått SBK's mentalkunskapsutbildningar (A-figurant och testledare) samt kurs i mentalkunskap för Barbro Börjesson. Han har kurs i hundspråk, stress och välfärd för Turid Rugaas (Hagan Hundeskole) och har även gått en kurs i anatomi och att exteriörbedöma hund.


A Ridgeback isn’t just another dog, it’s a lifestyle.